Ušetříte s námi ročně
více než 115 770
TIP: Jak získat slevu?
  • 1. Formulář vyplníte za 1 minutu
  • 2. Obratem Vám zavoláme s kalkulací slevy
  • 3. Vše potřebné za Vás bezplatně vyřídíme
  • 4. Ušetříte s námi až 115 770 Kč ročně

Internet v zahraničí


21. 08. 2024

Internet v zahraničí

Internet v zahraničí je velmi drahý. Je spojen nejen s velkou spotřebou dat, ale i s vysokými cenami. Na rozdíl od cizinců, tak Čecha v za hranicemi poznáte podle toho, že zuřivě nesurfuje, ale nosí mobil v kapse a v ruce třímá stále ještě papírové průvodce.

Jak využívat internet v mobilu v zahraničí

Není se však čemu divit, roamingové ceny i ceny za internet jsou přemrštěné. Pokud se tomu chcete vyhnout, nejste zcela bez šance, i vy máte hned několik možností. Jednou z nich je onen papírový průvodce, který však uspokojuje čím dál menší procento lidí. Další možností je proto zakoupení si na dobu pobytu v zahraničí data pro země EU. Na výběr máte zónu 1, 2 nebo 3. První zóna se týká zemí Evropské unie, druhá zóna zbylých zemí Evropy, které v unii nejsou a třetí zóna je nejdražší, protože platí pro zbytek světa. A jelikož Evropská komise přikázala zrušit roaming v členských zemích EU, neměl by nově pobyt Čechů v zahraničí nikterak zruinovat. Operátorům se to samozřejmě nelíbí.

Za připojení k WI-FI nic neplatíte

Za připojení k WI-FI nic neplatíte. Veřejná síť je obvykle dostupná na letišti, v ubytovacích zařízeních a v kavárnách, ale v některých městech je k dispozici veřejná síť i v letoviscích a městech samotných.

Zaplaťte jen to, co spotřebujete

Doposud mobilní společnosti také nabízí i speciální jednorázové balíčky dat pro Evropu a svět, které vám umožní bezstarostně surfovat na internetu v zahraničí. Nutno však říct, že daná cena nepatří zrovna k nejnižším. Pokud se vám tato nabídka nelíbí, je zde varianta, kdy zaplatíte přesně za to, co spotřebujete. Tato nabídka je výhodná pro ty, kteří se budou pohybovat v rámci EU, protože v mimo tyto země můžete zaplatit až o 300 korun více.

Spočítejte si úsporu a ušetřete:

Tento článek naleznete v kategorii

Podobné články


Jak získat tu nejlepší nabídku na neomezené volání?

Jak získat tu nejlepší nabídku na neomezené volání?

Neomezené tarify doposud patřily k těm nejčastěji nabízeným tarifům. Jen stěží však mezi nimi najdeme nějaký, který by nás dokázal potěšit se vším všudy. Vždy je tam nějaké ale. Spojeny jsou navíc s vysokými cenami. Chcete všechny výhody, ale nechcete za ně platit tak vysoké peníze? Máme pro vás tipy, jak telefonní společnosti donutit k lepší nabídce.

Datum: 23. 08. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Telefonní operátoři u nás již brzy zlevní volání ze zahraničí

Telefonní operátoři u nás již brzy zlevní volání ze zahraničí

Kritika českých telefonních operátorů v posledních letech gradovala. Vše vyvrcholilo konečným rozhodnutím Evropské komise, která jim nařídila zlevnit své roamingové služby. A tak se tomu i stalo. Od dubna roku 2016 museli mobilní operátoři chtě, nechtě, svým klientům představit nové (mnohem levnější) mobilní a datové služby.

Datum: 19. 08. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Operátoři pod drobnohledem

Operátoři pod drobnohledem

Zvažujete svého mobilního operátora? Tak to vám doporučujeme ještě před finálním výběrem srovnat to, co vám jednotliví operátoři nabízí.

Datum: 23. 08. 2024
Kategotrie:
Celý článek